Kunstenaar:Jonas, Hans

Biesbosch

 372,00

Artikelnummer: CO 499.001

De Dordtse, Sliedrechtse en Brabantse Biesbosch vormen tezamen een ongekend fraai, uniek maar vooral nat natuurgebied doorsneden door Wantij en de Nieuwe Merwede. Afwisselend kreken, mini-riviertjes, landerijen, geriefhoutopstand en houten wallen vormen een fascinerend decor. Voor kunstenaars om te smullen – één van de laatste natuurgebieden die Nederland nog resten – en vast te leggen op papier of doek. Met groot vakmanschap en liefde voor dit stukje Nederland is dit doek door Jonas gemaakt. Een schilderij dat blijft boeien zoals de Biesbosch mensen ook al eeuwen boeit.

Opm.: incl. verlichting

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 90.5 × 62 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Jonas, Hans

Jacobus Johannes (Hans) Jonas werd op 16 april 1930 in Den Haag geboren. Jonas was autodidact en schilderde min-of-meer in de stijl van de expressionisten. Na Den Haag woonde en werkte hij (voor zover bekend) vooral in Zoetermeer. Als aquarellist, (pen)-tekenaar en (gouache)-schilder zijn van hem vooral landschappen en dieren bekend. Hij was lid van Arti et Industriae in Den Haag. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jonas, Hans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Biesbosch'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina