Aanbieding!
Kunstenaar:Goedvriend, Theo

Binnenplaats oude boerderij

 29,00

Artikelnummer: p28 2039.001

Geen flauw idee waar Theo Goedvriend het (voor)beeld van deze boeren-binnenplaats opdeed om daarna in zijn atelier deze fraaie ets te maken. De wijnrank aan de  muur doet vermoeden dat het in ieder geval ergens zuidelijker dan Nederland moet zijn geweest. Maar evenzogoed zou het een verzinsel geweest kunnen zijn à la Anton Pieck.

Maar toch de vraag: wie herkent de boerderijstijl?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17.2 × 23.2 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Goedvriend, Theo

Theo Goedvriend (naamvarianten: Theodoor Franciscus Goedvriend, Theo Goedvrind) werd op 31 januari 1879 in Rheden geboren en overleed op 18 februari 1969 in Warnsveld. Theo was kunstschilder, tekenaar, lithograaf en graficus. Hij bekwaamde zich als kunstenaar door lessen te volgen bij Theo van Hoytema en Antoon Derkinderen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Goedvriend, Theo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Binnenplaats oude boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina