Aanbieding!

Boerderij in bos verscholen

 499,00

Artikelnummer: p45 239.001

Bieruma was op ‘alle kunstwapens’ superieur. Ook deze aquarel getuigt van haar kunnen. Brutaal en zonder enige terughoudendheid aquarelleert zij een boerderij half zichtbaar door het struweel. De boerderij bevindt zich vermoedelijk in de buurt van de Gorsselse heide, het gebied waar zijn de meeste tijd van haar leven sleet.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Bee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij in bos verscholen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina