Aanbieding!
Kunstenaar:Regt, Piet de

Boerderij in sneeuwlandschap

 47,50

Artikelnummer: CO 768.002

De Regt blijkt- gezien deze fraaie ets – ook een begenadigd graficus te zijn geweest. ‘Koude’-accenten zoals hij die wist vast te leggen zijn van een bijna Louis van der Polse kwaliteit. Het is dan ook steeds weer verrassend hoe kunstenaars met zo iets simpels als ‘krassen’ op een stuk koper of zink sferen en beelden weten te vereeuwigen.

Annotatie in potlood: Huisje langs de Julialaantje te Rijswijk ZH.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40.5 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Regt, Piet de

Piet de Regt (naamvariant: Pieter de Regt; signeerde met P. de Regt) werd op 3 juni 1877 in Rotterdam geboren en overleed op 21 februari 1960 in Loosduinen. Behoudens lessen die hij bij Antoon Markus Sr. volgde, staat hij toch primair als autodidact te boek. Pieter werkte als kunstenaar vooral in Arnhem, De Haag en Rijswijk (Zh.). Als graficus, etser, schilder en tekenaar maakte hij vele dorps- en plasgezichten en (winter)landschappen in Haagse School stijl. De Regt wordt tot de H...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Regt, Piet de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij in sneeuwlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina