Aanbieding!
Kunstenaar:Londot, Charles

Boerderij met hooijbergen in wijds landschap

 142,00

Artikelnummer: p37 195.001

Zoals Londot vele (platte)landschappen heeft geschilderd, is ook deze kenmerkend. Een eenzame boerennering die zo’n honderd jaar geleden overal op het Belgische platteland werd gevonden. Het primitieve straalt er van af. Zelfs het geriefhout is (bewust?) schaars geschilderd evenals vermoedelijk de opbrengsten van deze eenvoudige boerderij.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 38 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Londot, Charles

Charles Londot is een Belgische schilder die in 1886 werd geboren en in 1968 overleed. Londot was lid van de Cercle d'Art du Vieux Cornet in Ukkel. Londot exposeerde ook in de herberg van dezelfde naam (Vieux Cornet), onder andere in 1920 samen met de kunstenaars A.J. Pietercelie en Ch. Viaene. Ook de schilders Marten Melsen en Jan van Looy behoorden tot deze schilderskring. Het bijzondere aan deze herberg is dat het interieur werd geschilderd door Louis Thevenet en mee hierdoor kwam...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Londot, Charles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met hooijbergen in wijds landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina