Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Boerderij met schuur en zandpad in Frankrijk

 900,00

Artikelnummer: CO 158.031

Zwervend door de natuur vond De Kat overal steeds weer voldoende inspiratie voor de prachtigste composities. Het eenvoudige Franse platteland was hem wat dat betreft net zo lief als het Nederlandse. (De Kat verbleef immers tussen ’65 en ’85 veel in Frankrijk) Met zijn zo kenmerkende manier van werken (typerende kleur- en vormkeuzen) weet hij de lokale sfeer compromisloos en vooral zeer natuurgetrouw vast te leggen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met schuur en zandpad in Frankrijk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina