Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Boerderijen

 425,00

Artikelnummer: CO 158.035

Wat Otto de Kat ook maar in zijn vingers kreeg – verf, krijt, potlood et cetera – verleidde hem bijna automatisch tot het vastleggen van wat hij zag. Deels verklaart dit dan ook zijn geweldig grote productie (er zijn ruim meer dan 1.000 werken van Otto de Kat bekend). Dit subtiele werkje (een jeugdwerk?? Wel gesigneerd maar niet gedateerd) bewijst het. In ander buitenwerk van hem zijn groepen bomen en boerenneringen een bijna nog significanter kenmerk dan zijn signatuur zelf. Overigens lijkt dit werk (boerennering / bomengroep) wel wat op de achterkant van CO 158.003. En dat zou er dan op wijzen dat het GEEN jeugdwerk is maar eerder een werk uit zijn Franse periode.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 18 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderijen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina