Aanbieding!

Boerenerf met varkens en kippen

 608,00

Uitverkocht

Artikelnummer: p1 231.010

Noltee in zijn element. Buiten, landelijke lucht, bedrijvigheid, natuur, dieren. Alle ingrediënten om op doek vast te leggen wat Cor dan ook heeft gedaan. Als je alleen al naar dit schilderij kijkt, bekruip je het gevoel: waar heb ik dit eerder gezien? Het duidt op de zeggingskracht van Noltee als kunstenaar. Niet alleen als hij havenneringen schildert of heistellingen in actie, altijd springt het realisme van het doek.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenerf met varkens en kippen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina