Aanbieding!

Boerennering aan een vaart

 232,00

Artikelnummer: p8 248.015

Pauwels – de sombere impressionistische schilder – wijkt met dit kleurige doek wel erg sterk af van zijn favourite kleurenpallet. Wellicht kwam het tot stand kort nadat hij één van zijn meer kleurig stillevens had geschilderd (zie bijvoorbeeld CO 248.014) al was het maar om de verf op zijn pallet ‘op te maken’. Niettemin een fraai – om niet te zeggen een heerlijk helder ’s zomers doek – van deze schilder waar je graag lang naar blijft kijken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerennering aan een vaart'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina