Aanbieding!
Kunstenaar:Verbist, Maurits

Onverharde weg met boerennering en bomengroep

 228,00

Artikelnummer: p30 322.001

Dat Verbist ook traditioneel (brood?)schilderde toont dit doek aan. Ofschoon aan de reverse-zijde van dit doek een korte toelichting (op papier maar onduidelijk door wie geschreven?) is gehecht waar er wordt gesproken over de ‘jonge’ kunstenaar Verbist die lessen volgde bij meerdere overbekende kunstenaars is er nochtans twijfel of het hier om de ‘oude’ Verbist, de expressionist, handelt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Verbist, Maurits

Maurits Verbist werd op 22 februari 1913 in Neerijse (Huldenberg / België) geboren en is in 1984 in Veltem-Beisem overleden. Hij wordt wel tot de laatste grote Vlaamse expressionisten gerekend. Aanvankelijk volgde hij - op aandringen van zijn ouders -  een opleiding tot banketbakker. 'Stikem' volgde hij tekenlessen onder ander aan de gemeentelijke tekenschool Sint-Joost-ten-Node in Brussel en later nog aan Sint-Lucas. Hij had ook een 'teken'relatie met de vrije Academie l'Effort waar...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Verbist, Maurits.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Onverharde weg met boerennering en bomengroep'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina