Aanbieding!

Bosarbeiders met hun sleperspaarden

 44,00

Artikelnummer: p12 280.005

In de 19de en begin 20ste eeuw waren muurillustraties vaak litho’s (zeg maar kopieën van voor de massa onbetaalbare schilderijen en aquarellen). Hier zo’n voorbeeld van een litho. De bewuste litho’s werden vaak in grotere oplages gedrukt en verkocht aan al diegenen die onvoldoende geld hadden om echte schilderijen te kunnen kopen maar toch iets ‘leuks’ aan de woonkamerwand wilde hebben. Deze litho van Schipperus toont aan dat hij naast ‘vrij’ kunstenaar zeker ook ‘brood’kunstenaar was om daarmee wat extra inkomen te verwerven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 48 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Schipperus, Pieter Adriaan

Piet Schipperus (naamvariant: Pieter Adrianus Schipperus) werd op 6 maart 1840 in Rotterdam geboren en overleed op 4 oktober 1929 in Den Haag. Schipperus was autodidact. Hij werkte als kunstenaar aanvankelijk in Rotterdam maar later ook in Den Haag, Haarlem en Zuid-Limburg en als docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Daarnaast was hij leraar van Pieter Been, Willem de Haas Hemken en Abraham van der Wissel. Als aquarellist, etser, schilder en lithograaf zijn van ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schipperus, Pieter Adriaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosarbeiders met hun sleperspaarden'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina