Aanbieding!

Bosweg omzoomd door oude eiken

 759,00

Artikelnummer: p1 231.013
Onderwerpen: ,

Een meer dan overweldigende pastel van Cor Noltee. Hij staat al bekend – vanwege zijn magistrale olieverven – als de Dordtse Breitner maar we zullen lang moeten zoeken om een vergelijkbare kwaliteit(pastel) van Breitner te vinden. Wellicht kunnen we in dit verband beter spreken – als we het over Breitner hebben – van de Haagse Noltee!

In een waarschijnlijk door Noltee zelf uitgekozen kader achter glas ingelijst. Voor veel van zijn werk (ook in onze collectie) maakte Noltee veelal zelf zijn omlijstingen die hij soms ook nog eens vrolijk beschilderde.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 87 × 45 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosweg omzoomd door oude eiken'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina