Aanbieding!

Breiende boerin

 482,00

Artikelnummer: p7 248.011

Nogmaals een boereninterieur. Pauwels de schilder van weinig opsmuk en impressionistisch van nature weet ondanks de weinige kleurschakeringen (zo kenmerkend voor veel van zijn werk) onbarmhartig krachtig de armoe en eenvoud van het boerenbestaan in de eerste helft van de 20ste eeuw vast te leggen. Met dit schilderij onderstreept hij zijn sociale waarnemingsvermogen ter zake voor poverheid en armoede op het platteland niet alleen met een armoedig boeren interieur realistisch weer te geven maar versterkt hij het beeld door een traditioneel geklede boerin die met verstel-werkzaamheden bezig is, centraal te stellen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 85.5 × 67 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Breiende boerin'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina