Aanbieding!

Clown met jongetje

 9.550,00

Artikelnummer: p11 444.003

Kees (of Cees) Maks was één van de meest productieve en zeker één van de meest avant-gardistische ‘leden’ van de Bergense School. Vele (naakt)figuren, stillevens, circusvoorstellingen, (absurdistische) portretten, kubistische voorstellingen, stadsgezichten, toneelscènes, genrestukken en wat al niet verlieten zijn schildersezel. Vergeleken met zijn mede Bergense School maten behoorde hij tot de meest productieve en veelzijdige kunstenaars. Waar kunstenaars als Gestel, Filarski en Wiegman de naam hebben, is het toch zeker ook Cees Maks die de Bergense School heeft neergezet als één van de meest belangwekkende kunststromingen in de laatste honderd jaar. Deze Fraaie portrettering van een clown met een klein jongetje is daar andermaal een sprekend voorbeeld van!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34 × 51 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

reverse

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Maks, Cornelis Johannes

Cornelis Johannes (Kees) Maks werd op 22 augustus 1876 in Amsterdam geboren en stierf daar ook op 28 oktober 1967 (hij signeerde vaak met C.J. Maks met de 'C' en de 'J' samengebald als ligatuur). Maks volgde opleidingen aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten in Amsterdam en de Accademia di Belle Arti di Roma in Rome. Ook kreeg hij les van August Allebé, George Hendrik Breitner, Antonio Mancini en Egbert Schaap. Kees werkte zowel in Amsterdam als in Parijs, Madrid en Rome. Hij was n...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Maks, Cornelis Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Clown met jongetje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina