Kunstenaar:Cramer, Rie

De avonturen van Pinoccio (C. Collodi)

 7,00

Artikelnummer: CO 1255.001

Pinoccio is wereldwijd één van de meest succesvolle kinderboeken. Het is dan ook weinig verwonderlijk dat Rie Cramer werd uitgenodigd de Nederlandse versie te illustreren en het bandontwerp te verzorgen.

Uitgever: G.B. van Goor Zoonen’s U.M. N.V., ‘s-Gravenhage.

De inhoud kent helaas een weinig papierroest.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 0.0 × 0.0 cm
Afwerking

heringelijst, niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

, ,

Stijl

, ,

Cramer, Rie

Rie Cramer (naamvarianten: Marie Cramer en de pseudoniemen Marc Holman en  Annie Smit; monogrammeerde als RCof R.C.) werd op 10 oktober 1887 in Sukabumi (Indonesië) geboren en overleed op 16 september 1977 in Laren Nh.. Rie volgde kunstzinnige opleidingen aan de Kunstoefening in Arnhem en aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij volgde onder andere lessen bij Theo van Hoytema, Willem van Konijnenburg en Jaap Veldheer. Rie is getrouwd geweest met Peter Otten en Eduard Rutger V...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Cramer, Rie.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De avonturen van Pinoccio (C. Collodi)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina