Aanbieding!

De cactus en de kever

 131,00

Artikelnummer: p38 381.007
Onderwerpen: ,

Bijna letterlijk gepakt door de enorme omvang van de Goliath kever prikkelde het Van ’t Hoff om op voortreffelijke wijze duidelijk te maken hoe groot deze kever feitelijk is. Voor de goede orde is er nog een extra foto aan toegevoegd om de grootte van dit insect te illustreren.
Jammer alleen van deze aquarel is dat een eerdere eigenaar meende om in potlood de naam van Van ’t Hoff (en dan ook nog verkeerd gespeld) in het werkje zelf te moeten schrijven in plaats van op de achterzijde l.o. (in potlood maar niet door de kunstenaar zelf!). Het zij zo.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

geen, in potlood / inkt / verf, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Hoff, Adriaan van 't

Adriaan van 't Hoff (naamvarianten: Adrianus Johannes van 't Hoff; Adriaan Joh. van 't Hoff; Anthonius van 't Hoff; signeerde wel met A.J. van 't Hoff) werd op 7 december 1893 in Den Haag geboren en overleed op 15 november 1933?/39? in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg daarnaast les van David Bautz, Willem Adrianus Grondhout en Frits Jansen. Als kunstenaar was hij jarenlang zowel werkzaam in De Haag als in Duitslan...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoff, Adriaan van 't.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De cactus en de kever'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina