Kunstenaar:Cantré, Jozef

De dood ruimt op

 41,00

Artikelnummer: k3 660.001
Onderwerpen: , ,

Sinister, gruwelijk of gewoon realistisch? Voor elk superlatief valt wat te zeggen. In ieder geval bereikt Jozef Cantré met deze houtsnede onze spontane opwellingen. Het is daarom meer dan een allegorie, het is het leven anno nu zelf. Zeker vandaag-de-dag worstelt de moderne westerse maatschappij met het probleem van gezond zijn en blijven of doodgaan. Kennelijk werd deze vraag een eeuw geleden ook al opgeworpen, gezien deze houtsnede.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in de druk, l.o.

Stijl

,

Cantré, Jozef

Jozef Cantré (naamvariant: Josephus Cantré; monogrammeerde als JC, JOC, JOCZ maar ook als LC ineen, O, OZ of oz klein geschreven) werd op 26 december 1890 in Gent geboren en overleed op 29 augustus eveneens in Gent. Hij was de broer van Jan Frans Cantré. Jozef werd opgeleid op de Academie voor Beeldende Kunst in Gent en kreeg er onder andere les van Kor Postma en Herbert Otto G. Sémey. Hij was als kunstenaar werkzaam in Gent en in Nederland (na zijn vlucht uit België in Blaricum en Oist...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Cantré, Jozef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De dood ruimt op'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina