De rand van Den Haag

 25,00

Artikelnummer: CO 396.001

Een mooi uitgegeven boekwerk met getekende stadsgezichten van de randen van Den Haag van de hand van Willem Minderhoud. Steden groeien en groeien ongemerkt ook naar elkaar toe. Delft en Den Haag omarmen elkaar al bijna. Jarenlang werd Den Haag wel het grootste en schoonste dorp van Europa genoemd. Alleen al een reden om de schoonheid (van weleer?) definitief vast te leggen. Al was het maar om de jeugd te kunnen tonen: zo was het ooit.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Genootschap

Pulchri Studio

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

Stijl

Uitgever

firma L.J.C. Boucher, Den Haag

Minderman, Willem

Willem Minderman (voorkeursnaam) werd op 13 augustus 1910 in Leiden geboren en overleed op 24 juli1985 in Den Haag. Minderman volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was onder andere leerling bij Arend Hendriks, Henk Meijer en Arnold Smith. Later werd hij zelf weer leraar van onder andere Joseph Cals, Jan Juffermans, Lucresa Kern, Marijke de Kinkelder, Leonie Kording en Ton van Riel. Hij was als kunstenaar voornamelijk actief in de regio D...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Minderman, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De rand van Den Haag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina