Aanbieding!
Kunstenaar:Torfs, Leonardo

De rustende vrouw

 261,50

Artikelnummer: p26 406.001

Zoekende naar een nieuwe stijl van schilderen vertegenwoordigt dit schilderij van Torfs een soort van synthese. Van de eenvoud van de naïeve schilder tot de kleurigheid van een opstandige kunstenaar. Maar helemaal het impressionisme loslaten durft Torfs in dit schilderij desondanks nog niet.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 45 × 84 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Torfs, Leonardo

Leonardo Torfs werd in 1927 In Herenthout op 2 maart geboren. Torfs volgde zowel opleidingen aan de Academie te Antwerpen als aan Sint-Lucas te Gent. Gedurende verscheidene jaren was hij leraar Sierkunst aan de Erasmusschool te Antwerpen. Was medestichter en gedurende 12 jaar voorzitter van het Openluchtatelier te Antwerpen en gedurende enkele jaren bestuurslid van de V.P.K. (Vereniging Plastische Kunstenaars van België). Hij trok veel door het buitenland maar vestigde zich opnieuw e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Torfs, Leonardo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De rustende vrouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina