Aanbieding!

De stoelenmatter

 494,00

Artikelnummer: p43 1643.001

Ook ‘verlichte’ leden van de ‘Bergense School’ bezondigden zich met enige regelmaat aan het meer traditionele kunstschilderswerk. Om den brode? De stoelenmatter – een inmiddels bijna verdwenen vakman – maar in de tijd (begin 20ste eeuw) van de Bergense School nog op vele plaatsen actief en dus economisch interessant om op doek vast te leggen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 51 × 61 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Stroming

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Herwijnen, Jan van

Jan van Herwijnen (naamvarianten: Jan Adrianus George van Herwijnen, Johannes Adrianus George van Herwijnen; monogrammeerde als VH of V.H.) werd op 4 november 1889 in Delft geboren en overleed op 4 december 1965 in Bergen Nh.. Jan was als schilder en tekenaar autodidact en volgde geen enkele, formele kunstzinnige opleiding ofschoon hij op latere leeftijd wel zelf les gaf aan onder andere Bert Bouman en Jan Fijn. Van Herwijnen was als kunstenaar actief in Parijs, Collioure, in Frankrijk-...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Herwijnen, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De stoelenmatter'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina