Aanbieding!

Dorpsgezicht vanaf het water

 72,50

Artikelnummer: k5 346.005

Andermaal een eerlijke, ongecompliceerde tekening – nu van een dorpskern aan de rand van de rivier (in de buurt van zijn geboortedorp Woudrichem?). Waarschijnlijk stammend uit zijn jonge(re) jaren als kunstenaar. Ook deze vroege? tekening is als een visitekaartje voor zijn latere kunstenaarsloopbaan.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 14 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

(conté)potlood, houtskool

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Wetering de Rooij, J.E. van de

Johannes Embrosius van de Wetering de Rooij werd op 7 augustus 1877 in Woudrichem geboren en overleed in Den Haag op 26 september 1972. 'De Rooij' schijnt een bijnaam van hem te zijn geweest. Van de Wetering volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en werd verder bijgeschoold door Adolf le Comte en Frits Jansen. Zelf werd hij later weer de leraar van Maarten Dirk Johannes van der Meer. Van de Wetering werkte niet alleen in Den Haag maar ook in Delft, Heeze,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wetering de Rooij, J.E. van de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorpsgezicht vanaf het water'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina