Aanbieding!
Kunstenaar:Hartman, Juus

Dorpsplein in Italië?

 89,00

Artikelnummer: p21 559.001

Juus (Louise) Hartman is een bescheiden kunstenaar die nauwelijks (bij het grote publiek) bekend is. Zijn olieverven, meestal helder van kleur, zijn desondanks zeer de moeite waard. Hier schildert Hartman op eenvoudige voor hem kenmerkende wijze de karakteristieke kern van een dorp, vermoedelijk ergens in Italië, geschilderd tijdens zijn verblijf in dat land.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 48 × 68 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Hartman, Juus

Juus Hartman (voorkeurnaam: Juus Hartman; naamvarianten: Juus Bitter, Juus Bitter-Hartman, Justine Louise Hartman, Juus Schayk-Hartman, Juus Schayk, Louise Hartman) werd op 14 juli 1905 in Semarang geboren en overleed op 21 november 1970 in Den Haag. Zij huwde op 5 mei 1932 met J. van Schaijk in Den Haag en hertrouwde in Den Haag op 5 oktober 1954 met Theo Bitter. Zij was de zus van Wibbo Hartman. Zij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en volgde daarnaas...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hartman, Juus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorpsplein in Italië?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina