Aanbieding!
Kunstenaar:Altink, Jan

Drentse boerderij

 750,00

Artikelnummer: k2 006.002

Een ‘zwart-wit’ aquarel en toch ‘kleurrijk’. Het is vooral aan het vakmanschap van Jan Altink te danken om met zo weinig nuance zo veel expressie in een aquareltekening vast te leggen. De gevangen intimiteit van het platteland gecombineerd met de liefde voor de natuur van Altink maakt dit mede mogelijk. Het is dan ook weinig verrassend – en hier ligt het tastbaar bewijs voor – dat de waardering voor het werk van Jan Altink nog steeds toeneemt nog afgezien van zijn bijdrage als onderzoekend / experimenterend kunstenaar aan de ontwikkelingen rond de Groninger ‘De Ploeg’ .

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 32 × 23 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Stijl

Genootschap

(Oude) Ploeg

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Tekening

aquarel

Signatuur

l.o., naam voluit

Altink, Jan

Jan Altink werd op 21 oktober 1885 in Groningen geboren en stierf er ook op 6 december 1971. Volgde zowel aan de kunstnijverheidsschool in Groningen als aan de Academie Minerva - ook in Groningen - lessen en haalde er zijn MO-akte tekenen in 1911. Fransiscus Hermanus Bach en Dirk de Vries Lam waren zijn praktische leermeesters. Werkte en schilderde in Groningen, Hamburg, Keulen, aan de Franse Rivièra, in Noord-Italië en in Davos. Zo ongeveer alle technieken (schilderen, tekenen, aqua...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Altink, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Drentse boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina