Aanbieding!

Drie aapjes

 425,00

Artikelnummer: p23 774.001
Onderwerp:

Een gespannen kijkende apin met haar twee niet meer zo jonge jongen. Het blijft raden waarnaar of waarom. Daarom is deze tekening van Mension ook zo intrigerend. Met Theo Dijkwel en Van Hoytema vormt Mension wellicht de belangrijkste en meest getalenteerde dierentekenaars,-schilders uit de 19de en 20ste eeuw.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Mension, Cornelis Jan

Cornelis Jan Mension (monogram: CJM aaneen) werd op 11 maart 1882 in Delft geboren en overleed daar ook op 2 mei 1950. Mension volgde een kunstzinnige opleiding aan de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Hij was onder andere leerling bij Frans Helfferich en Frits Jansen (1856-1928). Zelf was hij later weer de leraar van Dirk Jan van Arum, Charles Albert Cocheret, Carl Albert Feldmann, Alida Sophia Hendriks en Hendrikus J. Martinus van Weert. Mension was zowel graficus als...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mension, Cornelis Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Drie aapjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina