Aanbieding!

Droste’s verpleegster-cacao

 42,50

Artikelnummer: CO 125.023
Onderwerpen: ,

Pieter van der Hem was als illustrator zeer breed georiënteerd. Van hem zijn zowel vele (kinder)boekillustraties, posters als leaflets bekend. Aan onze kunstverzameling werden dan ook in de loop der jaren zeer terecht tientallen tekeningen / litho’s / (kinder)boeken toegevoegd om een zo compleet mogelijk beeld van deze kunstenaar te krijgen. Hier één van de vele illustraties; in dit geval een reclameaffiche voor Droste-cacao.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28 × 42 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, Pulchri Studio

Samenstelling collectie

,

Grafiek

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Uitgever

N.V. Droste’s Cacao- en Chocoladefabrieken, Haarlem

Hem, Pieter van der

Piet van der Hem (naamvariant: Pieter van der Hem; signeerde met P. van der Hem of monogrammeerde als PVDH) werd op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april 1961 in Den Haag. Piet van der Hem volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten allen in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van August Allebé, Jan Bubberman, Pieter Dupont, George Sturm en Nicolaas van der Waay. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hem, Pieter van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Droste's verpleegster-cacao'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina