Aanbieding!
Kunstenaar:Buys, Bob

‘Eier’boerin

 23,00

Artikelnummer: p28 471.003

Ofschoon hier sprake is van een fotokopie stellen we vast dat de kopie door de kunstenaar zelf in gesigneerd in potlood.

De conclusie kan geen andere zijn dan dat de oorspronkelijke tekening door de kunstenaars zelf in 30-voud moet zijn gekopieerd en dat deze kopie nr. 1 is.

Centrale (kunst)vraag is nu of het fotokopiëren een tekening door de kunstenaar zelf een andere culturele waarde heeft als een in veelvoud afgedrukte litho?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21.6 × 18.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, Pulchri Studio

Samenstelling collectie

,

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Buys, Bob

Bob Buys (voorkeursnaam: Bob Buys; naamvarianten: Bob Buijs, Barthold Buijs) werd op 24 maart 1912 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 16 augustus 1970). Hij volgde een opleiding tot tekenleraar aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam. Later werd hij aangesteld als tekenleraar aan de Academie voor Beeldende en Bouwende Kunsten te Tilburg waar hij onder andere de leraar was van Eric de Nie en Ger Sligte. Buys was actief als kunstenaar in Amsterdam, Tilburg e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Buys, Bob.

Heeft u een vraag of opmerking over ''Eier'boerin'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina