Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Geriefhout met op de voorgrond Franse boerderij

 750,00

Artikelnummer: CO 158.006

Iedere keer weer verbaasde Otto de Kat zijn omgeving met zijn – in technische zin –  zeer gevarieerde producten. Deze aquarel met op de achtergrond een bomenrij geschilderd op een wijze zoals ook Hobbema al bomen aquarelleerde. Deze veelkunner (geboren in Dordrecht) zal ooit een prominente plaats krijgen in de cultuurcanon van Dordrecht!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Geriefhout met op de voorgrond Franse boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina