Aanbieding!

Gestileerde boomstam

 375,00

Artikelnummer: CO 190.001
Onderwerpen: ,

Hen(dri)k van Leeuwen (van Oudewater) werd sterk beïnvloed door zijn leermeester Willem de Zwart. Ook in dit werk is dit duidelijk herkenbaar. Interessant is dat hij met dit werk duidelijk aangeeft ‘zoekende’ te zijn naar een eigen stijl. Vergelijkbaar met de zoektocht van Piet Mondriaan in de beginperiode van zijn kunstenaarsbestaan. Van Leeuwen zette echter niet door en bleef vooral een impressionist en durfde? de stap naar abstractie kennelijk niet te maken. Gelukkig voor onder ander Cor Noltee die veel van hem leerde hetgeen ook duidelijk in het werk van Noltee is terug te vinden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Leeuwen van Oudewater, Hendrik van

Hen(dri)k van Leeuwen ( van Oudewater) werd op 22 januari 1890 in Ter Aar geboren en overleed op 23 augustus 1972 in Voorburg. Van Leeuwen werd opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de Académie Julian in Parijs en aan de Académie de la Grande Chaumière ook te Parijs. Hem indelen is lastig; hij wordt zowel tot de Haagse School als tot de School van Barbizon gerekend. Hij kreeg les van J. van Jole en adviezen van Willem de Zwart. Hij schilderde, aqu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Leeuwen van Oudewater, Hendrik van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gestileerde boomstam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina