Aanbieding!

Gezicht op een versterkte boerderij gelegen aan een watergang

 582,00

Artikelnummer: p7 248.009

Pauwels, de naam ‘Belgische Breitner’ meer dan waardig of misschien wel beter omschreven als de Belgische evenknie van Noltee, heeft ook met dit schilderij op een professionele manier het karakter van het Kempische? landleven vereeuwigd. Kwastvoering, kleurkeuzen, perspectief en stoffering van de omgeving van zijn ‘gevangen’ objecten zijn ook in dit schilderij weer volledig met elkaar in harmonie. Het chique ‘hoofdgebouw’ torent demonstratief ruim uit boven de andere gebouwen van de boerennering, hiermee vermoedelijk aangevende dat er sprake is van een belangrijke land-adellijke familie. De sterk ondergewaardeerde kunstschilder Pauwels zal in de komende decennia veel meer de waardering krijgen die hij feitelijk nu al verdient.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 100 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op een versterkte boerderij gelegen aan een watergang'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina