Aanbieding!

Gezicht op Woudrichem

 72,50

Artikelnummer: CO 346.001

Een eerlijke, ongecompliceerde tekening van zijn geboortedorp Woudrichem vanuit de rivierzijde gezien. Mogelijk gemaakt in zijn jeugd, dus nog voordat hij uit Woudrichem vertrok naar Den Haag voor zijn kunstzinnige opleiding. Met deze vroege? tekening gaf hij als het ware al zijn visitekaartje voor zijn latere kunstenaarsloopbaan.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 48 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Wetering de Rooij, J.E. van de

Johannes Embrosius van de Wetering de Rooij werd op 7 augustus 1877 in Woudrichem geboren en overleed in Den Haag op 26 september 1972. 'De Rooij' schijnt een bijnaam van hem te zijn geweest. Van de Wetering volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en werd verder bijgeschoold door Adolf le Comte en Frits Jansen. Zelf werd hij later weer de leraar van Maarten Dirk Johannes van der Meer. Van de Wetering werkte niet alleen in Den Haag maar ook in Delft, Heeze,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wetering de Rooij, J.E. van de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op Woudrichem'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina