Aanbieding!
Kunstenaar:Witjens, Willem

Grote of Sint Maartenskerk Zaltbommel

 79,00

Artikelnummer: p41 755.002

Een fraaie ets van Willen Witjens. Van deze ets straalt de liefde van Witjens voor het Betuws landschap bijna druipend af. De majestueuze kerk van deze eeuwenoude stad is (was?) als een maatschappelijk baken voor de wijde omgeving. Heden ten dage echter verworden tot een onvervangbaar monument voor deze bijna ‘antieke’ stad.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 36 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Witjens, Willem

Willem Witjens (naamvariant: Jan Willem Hendrick Witjens) werd op 8 november 1884 in Den Haag geboren en overleed op 14 februari 1962 in Berne bij Zaltbommel (volgens anderen in 's-Hertogenbosch). Witjens volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was onder andere leerling bij Eduard Willem Frederik Kerling jr. en Herman van der Weele. Onder zijn eigen leerlingen telde hij later Wim van den Anker, Gerard Menken, Alexander Theo van R...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Witjens, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grote of Sint Maartenskerk Zaltbommel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina