Aanbieding!

Grote (Onze Lieve Vrouwe) Kerk van Veere

 67,00

Artikelnummer: p17 576.002

Spectaculair om uit de ‘losse’ hand zo een fraai gezicht op de Grote Kerk van Veere vast te kunnen leggen. En dan zeker in de niet eenvoudige techniek van de kleuren-houtsnede. De kunstenaar was kennelijk zelf ook zeer verbaasd naar het resultaat omdat hij op deze druk vermeldt dat het hier gaat om een handdruk. Het is bij ons evenmin bekend of er nog andere versies bestaan van deze voorstelling.

Vooroorlogs ingelijst door J.A.C. van Gotum in Breda.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 33 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Deventer, Jan van

Jan Frederik van Deventer (voorkeursnaam: Jan Frederik van Deventer) werd op 27 november 1822 in Brussel geboren en overleed op 29 november 1886 in Amsterdam. Hij was de broer van Willem A. van Deventer en de neef van Hendrikus van de Sande Bakhuyzen. Jan Frederik van Deventer werd aanvankelijk - net als zijn broer (Willem) - door zijn oom Hendrik van de Sande Bakhuysen opgeleid. Later volgde hij nog opleidingen aan de Akademie van Beelden Kunsten in Den Haag en aan de Academie voor Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Deventer, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grote (Onze Lieve Vrouwe) Kerk van Veere'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina