Gutehoffnungshütte Feinblech Walzwerk

 126,00

Artikelnummer: CO 269.001
Onderwerpen: , , ,

Een prachtige kopie van een aquarel van een ‘zware’ industrie met stoere mannen tussen stoere machines. Dit is niet zo maar een fraaie voorstelling van een professionele kunstenaar maar een tijdsdocument en dan vooral ook een document die treffend het Duitse ‘Wirtschaftwunder’ verwoordt. Het enige ‘ontbrekende’ aan dit kunstwerk is de lucht van stoom, olie en zweet.door een bescheiden geprofileerde houten lijst.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 45 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst

Stijl

,

Rückert, Ria Picco

Ria Picco_Rückert - een bijna vergeten kunstenares -  werd op 20 december 1900 in Nürnberg in Duitsland geboren en is ook in dezelfde stad overleden in 1967. Zij volgde een opleiding aan de Neurenberg Art School. Later volgde zij ook nog opleidingen aan de kunstacademies van Stuttgart, Wenen en Weimar. Het Duitse publiek kreeg voor het eerst toegang tot haar werk via collectieve tentoonstellingen in 1941 in Neurenberg en later in 1947, getiteld: "Der Bergmann und sein Werk" in het Mijnm...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rückert, Ria Picco.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gutehoffnungshütte Feinblech Walzwerk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina