Aanbieding!

Heidelandschap met berk en spreng

 375,00

Artikelnummer: CO 231.019
Onderwerpen: ,

Noltee had een emotionele band met de natuur en niet alleen met die van de directe omgeving van zijn woonplaats Dordrecht maar zeker ook van bos en heide in Brabant en Limburg. Deze schetsen, aquarellen, pastels en olieverven worden tot zijn meest intieme werkstukken gerekend naast uiteraard zijn schilderijen van sleperspaarden, stads- en dorpsgezichten en stillevens. Maar of hij nu een heidelandschapje vastlegde, een ruiker van wilde bloemen of een dynamische kade altijd weer hadden ze ‘iets’. Dat ‘iets’ van Noltee is meer en anders dan van beroemde collegae als Breitner, het is onmiskenbaar Noltee.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 31 × 23 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Heidelandschap met berk en spreng'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina