Aanbieding!

Hengelaars

 65,00

Artikelnummer: p45 282.001

Graficus Van der Vossen in zijn element!. Techniek, expressie en maatschappelijke boodschap gaan hand-in-hand bij deze houtsnede. Opbouw en uitstraling doet sterk denken aan het grafische werk van Jan Toorop maar ook aan dat van Johan Dykstra. Geconcludeerd kan in ieder geval worden dat kunstenaars uit deze periode elkaars werk kenden en elkaar dan ook deerlijk beïnvloedden. Maar wie wie beïnvloedde, zal wel altijd het geheim van het atelier blijven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14.5 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vossen, André van der

Andreas Theodorus (André) van der Vossen werd op 26 februari 1893 in Haarlem geboren en overleed op 17 mei 1963 in Haarlem. Van der Vossen monogrammeert soms met AV, soms met A, soms met A.V. en ook wel met AV dooreen. André volgde een opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem maar was als kunstschilder vooral autodidact. Van der Vossen was zowel grafisch ontwerper als illustrator, schilder, tekenaar, typograaf, vervaardiger van houtsnedes, aquarellist, vervaardiger van go...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vossen, André van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hengelaars'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina