Kunstenaar:Boks, Evert Jan

Het ‘Corpus delicti’

 12,00

Artikelnummer: CO 1158.001

Deze houtgravure werd gesneden door Streeton-Tilly voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op www.CaputOvis.nl/museum/). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Evert Jan Boks.
De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24.6 × 17.3 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, l.o., r.o.

Stijl

Boks, Evert Jan

Evert Jan Boks werd op 18 april 1838 in Beekbergen (bij Apeldoorn) geboren en overleed op 14 juni 1914 in Antwerpen. Na de burgerschool Het Loo in Apeldoorn te hebben doorlopen, ging hij naar de Academie in Amsterdam waar hij onder andere lessen volgde bij Nicolaas Pieneman om daarna zich in te schrijven aan de Academie in Antwerpen en er leerling werd bij onder andere Jhr. Nicaise De Keyser. Aanvankelijk werkte hij op het belastingkantoor in Apeldoorn en pas op latere leeftijd werd hij...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Boks, Evert Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het 'Corpus delicti''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina