Aanbieding!

Hindeloper binnenhuis

 39,50

Artikelnummer: CO 1155.010

Dit werk “Hindeloper binnenhuis” genaamd, kreeg ook wel de naam mee van “Trouwdag in Hindeloopen”. Niet in de laatste plaats omdat dit – als oorspronkelijk in olieverf uitgevoerd werk – een lang en dankbaar leven leidde en nog steeds leidt in de  vorm van kunstkaarten en litho’s.

Zeker in Friesland – waar hij zelf ook vandaan kwam – hing in menig deftig huis zijn werk. Maar omdat er maar één olieverf van bestond, lag het destijds voor de hand om lithografische kopieën te maken en deze chique in te lijsten. Deze en ook de litho “Winter in Friesland” (CO 1155.009) zijn er voorbeelden van.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 37.5 × 27.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Bisschop, Christoffel

Christoffel Bisschop werd op 22 april 1828 geboren in Leeuwarden en overleed op 10 mei 1904 in Scheveningen. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Haagse Academie van Beeldende Kunsten. Hij kreeg les van onder andere Charles Gleyre, Huib van (Bz) Hove, Hendrik Schaaff, Willem Hendrik Schmidt, Jacobus Schoemaker Doyer en Cornelis Wester. Zelf telde hij onder zijn latere leerlingen Kate Bisschop-Swift, Richard Bisschop, Bernardus Johannes Blommers, Johannes Christiaan Karel Klinkenber...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bisschop, Christoffel.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hindeloper binnenhuis'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina