Aanbieding!

Hollandse Infanterie Berezina 1812 [school(wand)kaart]

 49,00

Uitverkocht

Artikelnummer: p18 572.004

De litho’s van Jan Hoynck van Papendrecht zijn ware historische documenten. Zijn manier van vastleggen was voor de Uitgeverij Wolters aanleiding om werk van hem in de vorm van schoolplaten uit te geven. Hier een fraai voorbeeld van de wijze waarop Hoynck de sfeer van de dramatisch verlopen veldtocht van Lodewijk Napoleon naar Rusland weet weer te geven. Op de middelbare school was destijds het Russische drama een hoogtepunt tijdens de geschiedenislessen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 108 × 78 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

J.B. Wolters Uitgeversmaatschappij n.v. Groningen – Djakarta

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Hoynck van Papendrecht, Jan

Jan Hoynck van Papendrecht (monogrammeerde / signeerde onder andere met J.HvP,  J. Hoynk van Papendrecht, JHVP) werd op 18 september 1858 in Amsterdam geboren en overleed op 11 december 1933 in Den Haag. Hij volgde opleidingen aan de Academie in Antwerpen en aan de Akademie der Bildenden Künste in München. Hoynck van Papendrecht  werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Rheden, Nieuwer-Amstel) als in het buitenland (München, Antwerpen). Hoynck van Pap...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoynck van Papendrecht, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hollandse Infanterie Berezina 1812 [school(wand)kaart]'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina