Aanbieding!
Kunstenaar:Meyer, Ton

Hoogvlakte ergens in de Provence

 144,00

Artikelnummer: p32 212.010
Onderwerpen: ,

Landschappen schilderen – we schreven dit al eerder – en tegelijkertijd diepte, perspectief, kleurenrijkdom èn ongereptheid weergeven is alleen die kunstenaar gegund die over superieure kwaliteiten beschikt. Ton Meijer behoort ontegenzeggelijk tot deze selecte groep. Al improviserend en niet te benauwd om ruime hoeveelheden verf te gebruiken weet Ton Meijer alle schildersdoelen tegelijk te bereiken.

Uit zijn atelier-nalatenschap verkregen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38.5 × 23.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, papier / karton

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Meyer, Ton

Ton Meyer (naamvarianten: Thomas Johannes Cornelis Carel Meijer en Thomas Johannes Cornelis Carel Meyer) werd op 17 maart 1892 in Leiden geboren en overleed op 16 februari 1984 in Driebergen-Rijsenburg. Ton volgde een opleiding aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en was vervolgens nog leerling van Bert Henri Bolink, Willem van der Pluijm en George Sturm. Zelf was hij weer de leraar van Johan P. Aerts. Hij werkte zowel in Amsterdam en omgeving als in Frankrijk, Sp...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meyer, Ton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hoogvlakte ergens in de Provence'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina