Aanbieding!

Hooiopper

 181,00

Artikelnummer: p35 200.001

Een zeer gedurfd werk van Van Someren waar de invloed van Hermann Friedrich Bieling goed in valt te herkennen. Bovendien sterk postimpressionistisch van karakter (ongetwijfeld de neerslag van zijn jarenlange verblijf en studie in Frankrijk). Een indrukwekkend werk met een zeer geslaagde, dreigende wolkenpartij hangend boven een vers gemaaid grasveld. Helaas is deze schilder in de vergetelheid geraakt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Someren, Peter van

Peter van Someren (naamvarianten: P.J. van Someren; Petrus Jacobus van Someren) werd op 15 januari 1903 in Rotterdam geboren en overleed daar ook op 7 november 1979. Peter volgde opleidingen aan de Académie Julian en aan de Académie Ranson, beide in Parijs. Hij volgde later nog aanvullende opleidingen bij Herman Bieling en Johannes Gerardus Heijberg. Van Someren was zowel in Rotterdam als in Antwerpen, Parijs en elders in Frankrijk actief. Als tekenaar en schilder zijn van hem  voora...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Someren, Peter van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hooiopper'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina