Aanbieding!
Kunstenaar:Dykstra, Johan

Hooiland

 3.300,00

Artikelnummer: p3 066.007

Johan Dykstra als trentsetter! Weinig angst voor kleuren is synoniem met Dykstra als kunstenaar. Ofschoon ‘bijna’ abstract hebben de kleuren van Johan Dykstra een duidelijke signaalfunctie. Voor het blij en emotioneel weergeven van de oogsttijd is het voor hem niet voldoende om zomaar een rij schoven in het landschap te draperen. Nee hij vraagt alle aandacht voor de ‘oogst’ zelf door met wilde verfstreken en gedurfde kleurcombinaties alle aandacht op de oogst als zodanig te vestigen en het omliggende landschap daaraan ondergeschikt te maken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 23 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

(Oude) Ploeg

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gouache

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Dykstra, Johan

Johan Dykstra is zowel in Groningen op 23 december 1896 geboren als er op 21 februari 1978 gestorven. Johan volgde eerst een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en later aan de Rijksacademie van Beelden kunsten in Amsterdam. Als leerling van onder ander Johannes Josephus Aarts, Fransiscus Hermanus Bach, Richard Roland Holst en Dirk de Vries Lam bekwaamde hij zich verder in het kunstenaarsvak. Zijn opleiding leidde tot een zeer begaafde kunstenaar die vrijwel elke techniek ond...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dykstra, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hooiland'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina