Aanbieding!

Mansportret

 196,00

Artikelnummer: p31 329.005

Johan Visser’s tekenwerk heeft altijd iets ongrijpbaars. Dan weer wazig, dan weer stoffig of mistig er is altijd een accent dat speciale aandacht vraagt. Ofschoon de stijl van zijn krijttekeningen uit duizenden is te herkennen, is elk werk van hem steeds weer uniek. Zijn werkwijze doet in de verte denken aan Johan Sebastiaan Bach die ook op basis van een enkel thema tot de meest fascinerende variaties wist te komen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30.5 × 36.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Tekening

ingekleurd, krijt

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Visser (1879), Jan

Jan Visser werd in Alkmaar geboren op 18 maart 1879 en overleed op 13 januari 1961 in Haarlem. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem en volgde lessen bij Eduard August von Saher. Een aantal van zijn latere leerlingen waren: Maarten Bloemendaal, Gé Houbein, Netty Lensvelt, Carina Maesser, Helmert Richard Mulder, G.J.M. Sarlemijn, Jeanne Schwartz, Sjoerd de Vries en Hendrik Wegener. Visser was als kunstenaar actief in Haarlem (waar hij daarnaa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Visser (1879), Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mansportret'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina