Aanbieding!
Kunstenaar:Zwart, Willem de

Houtsprokkelaar met paardenkar

 139,00

Artikelnummer: p12 359.005

We suggereerden al eerder dat Willem de Zwart een ‘Barbizonschool’-adept was want hij werkte tenslotte bij voorkeur buitenshuis. Veel van zijn werken hebben dan ook (bos)landschappen als onderwerp. Hier een bosarbeider met mallejan en houten paardenkar inclusief ingespannen paarden, fraai geëtst door hem. Maar hij was niet de enige binnen de Vereniging Pulchri. Ook medeleden zoals Roermeester hadden een sterke voorkeur voor ‘buiten’ werken en vastleggen van landschappen / boerenneringen / buitenbezigheden. De belangstelling van de vele randstedelijke kunstenaars voor het buitenleven is een zeer gelukkige bijkomstigheid (zeg maar gestold verleden) omdat dit werk inmiddels bijna geheel is gemechaniseerd en door hen alsnog werd vereeuwigd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 20.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Zwart, Willem de

Willem de Zwart (naamvariant: Wilhelmus Hendrikus Petrus Johannes de Zwart) werd op 16 mei 1862 geboren en overleed daar ook op 11 december 1931. Hij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg daarnaast les van Fridolin Becker, Johan Philip Koelman en Jacob Maris. Als kunstenaar was Willem de Zwart op vele plaatsen actief (Den Haag, Soest, Hilversum, Laren Nh., Amsterdam, Veur / Leidschendam, Scheveningen, Voorburg, Bloemendaal maar ook in Parijs). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zwart, Willem de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Houtsprokkelaar met paardenkar'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina