Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Huis met stadstuin en oprit

 1.125,00

Artikelnummer: CO 158.009
Onderwerpen: ,

Een buitengewoon kleurrijk inkijkje naar een middenstandshuis via een begroeide oprit. Otto de Kat heeft deze knappe pastel ongetwijfeld in de eenzaamheid van zijn atelier gemaakt met stoïcijns voorbijgaan aan de werkelijkheid. Rode baksteen is voor hem hier een compromisloze rode wal. Groene begroeiing woekert hier net zo weelderig als in de natuur. Samengevat: één en al kleurenfeest.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huis met stadstuin en oprit'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina