Aanbieding!

Ignatius van Loyola?

 69,00

Artikelnummer: p26 549.001
Onderwerpen: , ,

Een knappe erg oude potloodtekening van zeer waarschijnlijk Ignatius van Loyola. Zowel met betrekking tot de kunstenaar, de voorstelling als het verleden van deze potloodtekening bestaan de nodigde vragen. Maar los van dit alles: een zeer knappe, forse tekening.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 44 × 57 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Jonghe, Theophile De

Vermoedelijk gaat het hier om Theophile De Jonghe - een boer (en amateur kunstenaar?) woonachtig op de boerderij 'Posthoorn' in Boekhoute. Hij was getrouwd met Nathalie de Bock, één van de dochters van Pieter De Bock die aanvankelijk voornoemde boerennering runde. Theophile werd geboren in 1858 en overleed in 1927. Interessant is het dat er een familie De Bock in archieven in de 19de eeuw opduikt in Zeeland. Daarnaast is het interessant dat de bekende schilder Theophile De Bock 'Theophi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jonghe, Theophile De.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ignatius van Loyola?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina