Aanbieding!
Kunstenaar:Hopper, Edward

Interieurstudie schilderij Rooms by the Sea (1951)

 1.250,00

Artikelnummer: p16 487.001

Veel schilders maakten vooraf (studie)tekeningen voor hun latere grote werken. Hopper was hierop geen uitzondering. Deze tekening maakte hij ter voorbereiding op zijn latere beroemd geworden schilderij ‘Rooms-sea’. Dit schilderij hangt in de Yale-University Art Gallery. Een werkstuk van bijna mathematische precisie. De voorstudie toont duidelijk aan dat Hopper meetkundige aandacht besteedde aan perspectief en vlakverdeling. Zijn zorgvuldigheid doet denken aan Nederlandse kunstenaars als Bram van der Leck, Piet Mondriaan e.v.a. Een intrigerend werkstuk, hoe dan ook.

NOTA BENE: ofschoon we er van overtuigd zijn dat hier sprake is van een echte “Hopper” konden wij geen sluitend bewijs construeren!!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22 × 17 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Hopper, Edward

Edward Hopper werd op 22 juli 1882 in Nyark (New York) geboren en overleed op 15 mei 1967 in New York City. Hopper werd opgeleid aan de Correspondence School of Illustrating en de New York School of Art, beide in New York. Daarnaast volgde hij lessen bij William Merrit Chase, Frank Vincent Dumond, Robert Henri, Arthur Ignatius Keller, Kenneth Hayes Miller en Kranzfelder. Hopper was niet alleen een veelzijdig kunstenaar maar pakte vooral in het begin van zijn carrière elke kans die hem v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hopper, Edward.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Interieurstudie schilderij Rooms by the Sea (1951)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina