Aanbieding!
Kunstenaar:Adamse, Marinus

Jong katje

 175,00

Artikelnummer: k5 002.004
Onderwerp:

Adamse was een begenadigd schilder van stillevens / olieverven. Maar zijn tekenkwaliteiten waren evenzeer ongekend groot. Dit ‘poezelig’ katje is zo levensecht getekend dat de tekening de speelsheid van dit jonge dier letterlijk uitstraalt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 13 × 20.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood

Overig

Stijl

Adamse, Marinus

Marinus Adamse Dordrecht (geboren op 17 oktober 1891 en gestorven op 15 augustus 1977). De Dordtse schilder Marinus Adamse begon zijn artistieke leven als arbeider in de glasfabriek van Bouvy in Dordrecht. Toen hij over tekentalent bleek te beschikken stelde een toelage hem in staat om te studeren aan de academie in München. Daarna bracht hij enige tijd door in Rotterdam waar hij in 1917 deelnam aan de eerste tentoonstelling van De Branding. Adamse was lid van Pulchri te Den Haag en Tee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Adamse, Marinus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jong katje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina