Aanbieding!

Jongetje in zandbak

 120,50

Artikelnummer: p43 744.004

Het bijzondere aan Piet Wiegman is dat hij ondanks zijn marginale kunstscholing het experiment bepaald niet uit de weg ging. Het lastige linoleummateriaal hanteerde hij hier wederom meer dan succesvol gezien het resultaat. Zijn abstraherend denken niet verlogenend, liet hij overbodige stukjes informatie bewust weg tijdens het snijden. Desondanks wist hij tegelijkertijd een ongekend rustiek beeld neer te zetten van een geconcentreerd spelend kind.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34 × 49 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Signatuur

autogram, in de druk, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o.

Grafiek

Samenstelling collectie

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Wiegman (1930), Piet

Piet Wiegman (naamvariant: Petrus Jacobus Maria Wiegman) werd op 25 juni 1930 in Heemstede geboren en overleed daar ook in 2008. Hij was een zoon van Jan Wiegman. Ofschoon officieel autodidact volgde hij wel enkele jaren olieverfschilderen bij Piet Kloes en volgde hij ook lessen van H.F. Boot. Piet Wiegman schilderde, tekende en etste zowel landschappen, figuurvoorstellingen, mensen, portretten als straatscènes maar waagde zich ook veelvuldig aan moderne - meer abstracte - vormen. Pi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegman (1930), Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jongetje in zandbak'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina