Aanbieding!

Kalenderblad februari 1906

 44,00

Artikelnummer: p45 558.002

Theo van Hoytema wist zijn hele leven lang het kunstenaar te mogen en kunnen zijn zelf te financieren. Of het nu kinderboeken illustreren, ex libris of kalenderbladen ontwerpen betrof, steeds weer gebruikte hij al zijn creatieve vermogens om er iets moois van te maken. Dit voorbeeld van een in wezen eenvoudig kalenderblad getuigt er andermaal van.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 44 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Stijl

Uitgever

Theo Hoytema, Amsterdam

Vindplaats origineel

publiek domein

Hoytema, Theo van

Theo van Hoytema (naamvarianten: Theodoor van Hoijtema, Theodorus van Hoijtema, Theodoor van Hoytema; signeerde als 'Theo van Hoytema' of 'TvHoytema' of monogrammeerde als TVH, TvH (aaneen), TvH (ineen) maar ook wel met HTV) werd op 18 december 1863 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 28 augustus 1917. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag alsmede op latere leeftijd nog zomer- en wintercursussen. Hij was leerling bij Frits Jansen. La...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoytema, Theo van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kalenderblad februari 1906'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina