Aanbieding!

Kempische? boerderij op de heide

 383,00

Artikelnummer: p7 248.010

Pauwels zou als bijnaam – net als Noltee de bijnaam had van ‘De Dordste Breitner’ – de ‘Belgische Breitner’ kunnen worden genoemd. Met dit schilderij bewijst hij andermaal tot de Belgische top te behoren en daarnaast en passant het verdwijnende Kempische? landleven vereeuwigend. Kwastvoering, kleurkeuzen, perspectief en stoffering van de omgeving van zijn ‘gevangen’ objecten zijn volledig het elkaar in harmonie. De sterk ondergewaardeerde kunstschilder Pauwels zal in de komende decennia zeker nog die waardering krijgen die hij feitelijk nu al verdient.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 110 × 65.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kempische? boerderij op de heide'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina